Fou Zoo

Pan Asian Restaurant

SlovakEnglish

2 + 1 noviniek, ktoré ste vo Fou Zoo ešte nikdy neochutnali

Posúvajte s nami hranice v objavovaní nepoznaných surovín či kulinárskych postupov. Aj takto sa stane váš najbližší gastro zážitok  u nás neopakovateľným.

Po vrelom prijatí bravčového ibérica v našom jedálnom lístku, ktoré si vychutnávate s pyré z čierneho koreňa, sa šéfkuchár Michal Konrád rozhodol staviť na ibérico hovädzie. Otestovať toto prémiové mäso  chce hneď naostro. Po prvýkrát ho budeme servírovať ako jeden z chodov na našom najbližšom degustačnom evente s názvom Bellissima Ázia.


Výnimočnosť tohto hovädzieho je ukrytá v každom jeho jednom vlákne. Hovädzí dobytok sa chová voľne na paši a dostáva len vyberané krmivo. Pri spracovaní mäsa sa kladie veľký dôraz na jeho zrenie pri sušení. Hovädzie ibérico, ktoré náš šéfkuchár zvolil, zrelo 25 dní a za ten čas získalo bohatšiu chuť. „Mäso budeme najprv jemne marinovať a následne grilovať. Naservírujeme vám vysokú roštenku, ktorá ma vďaka tukovým vláknam plnšiu a výraznejšiu chuť,“ prezrádza Michal Konrád.


Druhou novinkou, ktorú ste doposiaľ nemohli v reštaurácii Fou Zoo ochutnať je acquerello ryža. Táto špeciálna ryža, nazývaná medzi gurmánmi a šéfkuchármi aj „rolls royce medzi ryžami“ sa vyrába z ryže carnaroli. Po zbere sa ryža necháva vyzrieť jeden až sedem rokov. Tento čas jej dodá nutričné hodnoty hnedej ryže, avšak štruktúru si zachová ako biela ryža. Preto je acquerello ryža zdravšia, chutnejšia a pri varení do seba vstrebáva všetky tekutiny. „My pripravíme z trojročnej acquerello ryže rizoto s homárom, krémové a plné chutí,“ doplnil Michal Konrád.


Zdroj obrázka: acquerello.it

Do tretice vám ponúkneme úplne po prvýkrát rybu pripravenú na tradičnom japonskom grile hibachi. Gril hibachi sa plní uhlím, ktorého pôvod siaha až 300 rokov dozadu, keď ho začali vyrábať v japonskej provincii Kishu v meste Wakayama. Volá sa binchotan a získava sa z dubu ubame  - toto uhlie nedymí a pri jeho spaľovaní sa nevytvárajú karcinogénne zložky. Navyše si pomalým horením udržiava stálu teplotu. Cena takéhoto uhlia sa pohybuje od 10 eur za kilogram. „Uhlie sme si objednali z Japonska a počas 3 degustačných eventov vám na ňom pripravíme jesetera,“ dodal šéfkuchár Michal Konrád.


Aj ostatné suroviny či postupy v 7-chodovom degustačnom menu vás očaria a prekvapia vás vo svojej výslednej podobe na tanieri. Menu vytvárajú spoločne taliansky šéfkuchár Antonio Vacca a náš Michal Konrád. Obaja šéfkuchári už dolaďujú posledné detaily menu a spoločne sa aj s celým tímom sa na všetkých hostí tešia už od štvrtka 26.apríla do soboty 28.apríla.

BELLISSIMA ÁZIA

3 degustačné večery pod taktovkou šéfkuchárov Antonia Vaccu a Michala Konráda si môžete vychutnať už 26. – 28. apríla od 18.00 hod v našej reštaurácii.

Cena 7-chodového menu pre 1 osobu: 89 EUR (táto cena platí pri rezerváciách pre 2 osoby)

Cena párovania s alko alebo nealko nápojmi pre 1 osobu: 40 EUR

♥ PRE 4 HOSTÍ VÝHODNEJŠIE ♥

Po prvýkrát ponúkame možnosť zvýhodnenej ceny za degustačné menu. Stačí, že prídete spoločne minimálne štyria a pri jednom stole si užijete náš event.

Cena 7-chodového menu pre 1 osobu: 70 EUR (táto cena platí pri rezerváciách pre 4 a viac osôb)

Cena párovania s alko alebo nealko nápojmi pre 1 osobu: 40 EUR


späť na odporúčania

Copyrights © 2010 FOUZOO
+ with love by milk