Fou Zoo

Pan Asian Restaurant

SlovakEnglish

Nové menu Fou Zoo očami šéfkuchára Michala Konráda

Vytvorili sme chuťové kombinácie, ktoré si zamilujete.

Od pondelka 27. novembra máme v reštaurácii Fou Zoo nové menu, v ktorom nájdete 24 nových jedál. Spoločne s tímom sme ich tvorili viac ako tri mesiace. Mojou hlavnou inšpiráciou pri ich vymýšľaní bol môj vnútorný hlas, ktorý mi hovoril, že už je čas znova tvoriť. Cítil som, že potrebujem zhmotniť pocity a emócie, ktoré som prežíval. Spojil som to s mojimi skúsenosťami a v neposlednom rade som mal na mysli aj vás, našich hostí. Chcel som pre vás vytvoriť niečo nové, zaujímavé, doposiaľ nepoznané, ale zároveň vám blízke. Mal som ambíciu dostať na tanier také jedlá a chuťové kombinácie, ktoré si zamilujete. Kvôli ktorým sa budete chcieť vrátiť späť. Preto som inšpiráciu hľadal aj v prírode, v láske, radosti a vo vášni z varenia.

NOVÉ SUROVINY

V novom jedálnom lístku nájdete nielen nové jedlá, ale aj nové suroviny. Napríklad jahňacie lýtko. Toto veľmi kvalitné mäso kupujeme od českých susedov z Moravy, kde sa na farme pekne starajú o chované zvieratá. Mäso je preto veľmi chutné a vždy čerstvé.

Ďalšou chuťovou lahôdkou je bravčové ibérico – výberové mäso z ibérskych prasiat, ktoré sú chované navoľno vo výbehu a kŕmia ich výlučne prírodnou potravou – žaluďmi, kukuricou. Preto je ich mäso zdravšie, jemnejšie a chuťovo lahodnejšie ako klasické bravčové.

K rybám sme pridali zase kambalu, jednu z najvzácnejších platesovitých rýb s delikátnym bielym mäsom. Hneď po výlove v Baltskom mori nám ju vozia do reštaurácie.

Staronovou surovinou je moja vášeň – foie gras, ktorej neopakovateľná chuť nám mäsožravcom okamžite rezonuje v hlave. Pre mňa je to surovina, pri ktorej chuťové poháriky zažívajú gastro orgazmus. Má úžasnú štruktúru a veľmi dobre sa s ňou pracuje.

SUSHI S RUKOPISOM NOVÉHO SUSHI MAJSTRA

Pri zmene jedálneho lístka sme vymenili, či doplnili chody do každej zo sekcií teplej kuchyne. Veľkou zmenou prešla aj samostatná sushi sekcia. Pri tvorbe nových jedal mi pomáhal nový sushi majster Richard Červenka, ktorý veľkou mierou prispel k dielu.

FAVORITY NA OBZORE

Pri tejto zmene z jedálneho lístka odišli niektoré chody, nemusíte sa však báť, obľúbené stálice ako wasabi krevety či gyoza taštičky ostali. Medzi novými jedlami je podľa mňa hneď niekoľko favoritov na vaše nové obľúbené jedlá – napríklad foie gras takoyaki alebo kimchi krevetová rolka, či vegánske batatové nigiri s tofu – predpovedám im, že budú hitmi tejto zimy.

ČO DODAŤ NA ZÁVER?

Nové menu je zrkadlom našich doposiaľ nadobudnutých skúseností a odráža to, čo robíme s láskou, odráža nás a naše ambície vyvolať vo vás pocit blaženosti. Veríme, že si nájdete čas a prídete si pre ten pocit. Tešíme sa na vás.

Michal Konrád, šéfkuchár a jeho tím

 


späť na odporúčania

Copyrights © 2010 FOUZOO
+ with love by milk