Fou Zoo

Pan Asian Restaurant

SlovakEnglish

Taliansky šéfkuchár, ktorý si zamiloval ázijskú kuchyňu

Zdroj fotografií: Instagram Antonia Vaccu https://www.instagram.com/antovacca/

Taliansky šéfkuchár Antonio Vacca (28) zbieral na začiatku svojej kariéry skúsenosti aj vo Fou Zoo. Prišiel k nám ešte pred otvorením reštaurácie a postupne si prešiel všetkými pozíciami, od umývača riadu až po zodpovedného kuchára na každej sekcii. Po stáži odišiel v roku 2011 naspäť do zahraničia, kde pracoval v reštauráciách zvučných mien (napríklad v  londýnskej reštaurácii NOBU Berkley). Momentálne je šéfkuchárom Roka Restaurant v Londýne, kde pôsobí už štvrtý rok.

Mladý energický Talian, ktorý si zamiloval japonskú kuchyňu,  sa do našej reštaurácie vrátil aj ako hosťujúci šéfkuchár, a to dokonca už dvakrát. Určite si mnohí hostia pamätajú degustačné eventy Japalian a Dolce Vita, ktoré niesli práve Antoniov rukopis. Tentokrát Antonio prichádza do Fou Zoo 26. - 28. apríla, aby vám spoločne s našim šéfkuchárom Michalom Konrádom ukázal, ako obaja vnímajú prepojenie talianskeho a slovenského poňatia panázijskej kuchyne. Prečítajte si preto rozhovor s Antoniom a Michalove slova na jeho adresu.

Prečo si sa stal kuchárom?

Antonio: Odmalička som bol s mamou v kuchyni, zbožňoval som, keď ma zapojila do diania pri varení. Zdieľali sme spoločné chute, recepty. Dnes je pre mňa kuchyňa miestom, kde som kreatívny, kde sa cítim ako doma a nikdy odtiaľ nechcem odísť.

Ako si spomínaš na prácu vo Fou Zoo?

Antonio: Bolo to pre mňa veľmi inšpiratívne obdobie, najmä práca v blízkosti Mickeyho (Michala Konráda). Vždy mi bol nablízku, ukazoval mi veci, učil ma a bol to práve on, kto ma zasvätil do sveta šéfkuchárov.

Zdroj fotografií: Instagram Antonia Vaccu https://www.instagram.com/antovacca/

Ako sa z pomocníka v kuchyni stane hlavný kuchár?

Antonio: Keď chceš začať v kuchyni a nemáš žiadne skúsenosti, inde ako na pozícii pomocníka sa ani ocitnúť nemôžeš. V mojom prípade sa to udialo pred 8 rokmi a teraz viem, že to bol ten najlepší spôsob, ako pochopiť fungovanie kuchyne. Presne chápem hodnotu každého člena šéfkuchárovho tímu.

Ako sa vyvíjal tvoj kuchársky štýl?

Antonio: Posledných pár rokov som si prešiel viacerými kuchárskymi štýlmi – od vytvárania a prípravy domácich jedál až po moderné. V súčasnosti sa naplno venujem japonskej a ázijskej kuchyni. Vidím v nej silu, akou môže neočakávaná prísada pozdvihnúť kvalitu jedla. 

Práca v ktorej reštaurácii bola v tvojej kariére zlomovou?

Antonio: Prelomovým bolo presťahovanie sa do Londýna, kde som začal pracovať ako šéfkuchár v uznávanej reštaurácii Roka.


Zdroj fotografií: Instagram Antonia Vaccu https://www.instagram.com/antovacca/

Aké kvality potrebuješ ešte získať, aby si sa stal šéfkuchárom michelinskej reštaurácie?

Antonio: Musím byť trocha „uletenejší“ a veľmi proaktívny.


Čo ťa robí takým úspešným šéfkuchárom?

Antonio: Hlad, a to po všetkom, ale aj vášeň a láska ku kuchárskemu umeniu. 

Ktorú kuchyňu máš ty osobne najradšej?

Antonio: Najviac si vychutnám lokálnu rustikálnu kuchyňu.

Čo všetko zvažuješ pri príprave nového menu?

Antonio: Celkový zážitok, každý jeden zmysel, ktorým vnímame jedlo. Snažím sa premýšľať ako hosť. Vždy myslím na to, čo zažije od prvého momentu, keď mu je jedlo naservírované na tanieri až do poslednej lyžičky či sústa.

Ktoré prísady sú tvoje najobľúbenejšie?

Antonio: Najradšej mám nezvyčajné prísady a kombinácie. Mali by ste preto prísť ochutnať  preddezert na evente Bellissima Ázia 26. – 28 .4. vo Fou Zoo. Bude to skutočne špeciálne prekvapenie.

Zdroj fotografií: Instagram Antonia Vaccu https://www.instagram.com/antovacca/

Ako sa ti spolupracuje s Michalom Konrádom?

Antonio: Je skoro ako môj starší brat, moja rodina – sme prepojení, spolupracujeme a rozvíjame naše schopnosti a zručnosti. Mickey je emotívny, čo je veľmi dôležité preto, aby tvoril výnimočné jedlá.

Aké je posolstvo tvojho kulinárskeho umenia?

Antonio: Že vynikajúcu japonskú kuchyňu môže robiť aj taliansky šéfkuchár.

A aká je tvoja šéfkuchárska filozofia?

Antonio: Zabezpečiť, aby moji hostia zažili nové kulinárske pôžitky – také, ktoré dovtedy nepoznali.   Čo sa týka mňa osobne, je pre mňa dôležité, aby som si udržal vášeň a lásku k vareniu v každej jednotlivej fáze výroby jedla.

 

A čo hovorí na svojho talianskeho kolegu náš šéfkuchár Michal Konrád?

Michal: Antonio bol hneď od začiatku pracovitý, húževnatý, šiel za svojím cieľom a mohol som sa na neho vždy spoľahnúť. Ako človek je veľmi fajn a trochu uletený, ako každý šéfkuchár. Momentálne sme v dennodennom kontakte, skypujeme si a dolaďujeme spoločne recepty jednotlivých chodov na event. Máte sa na čo tešiť.


3 degustačné večery pod taktovkou šéfkuchárov Antonia Vaccu a Michala Konráda si môžete vychutnať už 26. – 28. apríla od 18.00 hod v našej reštaurácii.

Cena 7-chodového menu pre 1 osobu: 89 EUR (táto cena platí pri rezerváciách pre 2 osoby)

Cena párovania s alko alebo nealko nápojmi pre 1 osobu: 40 EUR

♥ PRE 4 HOSTÍ VÝHODNEJŠIE ♥

Po prvýkrát ponúkame možnosť zvýhodnenej ceny za degustačné menu. Stačí, že prídete spoločne minimálne štyria a pri jednom stole si užijete náš event.

Cena 7-chodového menu pre 1 osobu: 70 EUR (táto cena platí pri rezerváciách pre 4 a viac osôb)

Cena párovania s alko alebo nealko nápojmi pre 1 osobu: 40 EUR


späť na odporúčania

Copyrights © 2010 FOUZOO
+ with love by milk