Fou Zoo

Pan Asian Restaurant

SlovakEnglish

Téma týždňa - dezerty

Čo sa skrýva za Fou Zoo? Aké sú príbehy jedál a nápojov, podľa čoho tvoríme menu, ako pracujeme a kto sú ľudia, ktorí tvoria Fou Zoo?

O toto všetko by sme sa s Vami chceli POdeliť.

Každý týždeň sa budeme na našej FB stránke venovať jednej produktovej línii a v rámci nej vybraným konkrétnym produktom - jedlám, či nápojom. Celú tému uzatvorí blog, v ktorom Vám priblížime súvisiace zaujímavosti, podrobnosti, ako aj človeka, ktorý sa danej oblasti u nás venuje.

Prvú tému týždňa sme sa rozhodli venovať niečomu, čo nám i hosťom vždy vyčaruje úsmev na tvári… :)

dezert Dračie vajce

Dezerty

Sladká bodka, ktorá prináša špeciálny akcent na záver každého menu a zároveň spoľahlivo funguje aj ako samostatný dôvod pre návštevu reštaurácie. Milujú ich malí i veľkí a dokážu ozvláštniť a spríjemniť akýkoľvek deň. A majú preto aj u nás svoje čestné miesto…

Líderkou sekcie dezertov je pastry chef Katarína Šarmírová. Prezradila, z akých ingrediencií sú jednotlivé dezerty zložené, čo je typické pre Fou Zoo dezerty, ako sa stala pastry chef a ako odporúča jesť dezerty :)

Pastry Chef Katarína Šarmírová

Dezerty vo Fou Zoo spája vášeň a harmónia

Vo Fou Zoo dezertnú sekciu charakterizuje predovšetkým vášeň pre zapájanie všetkých zmyslov - dezerty hrajú farbami, kombináciou štruktúr, odvážnymi ingredienciami a efektnou prezentáciou. Nebojíme sa experimentovať a prinášať stále niečo nové. Každý dezert zároveň v sebe nesie odkaz Ázie zastúpený v minimálnej jednej hlavnej prísade.

 

Čo je pri tvorbe dezertov najdôležitejšie?

Prvoradá je inakosť. Snažíme sa byť iní, robiť dezerty inak - posúvať ich na vyšší level, tvoriť originálne chuťové i vizuálne variácie. Kvalitou prísad i celkovou chuťou sme si istí - tie tvoria štandard, ktorý potom ďalej zdokonaľujeme a pretvárame.  Každý dezert musí vyzerať lákavo a pôsobivo. Keď príde ku stolu, chceme vidieť “wow”. Vtedy je všetko tak, ako má byť :)

Mango Sticky Rice

Bez experimentov to nejde

Pečená zmrzlina, sorbet z ryže, sójová omáčka v kokosovej, dračie ovocie, tekutý dusík. To je len niekoľko prísad, bez ktorých by to nebolo ono. Dezerty musia byť zábavné, hosťa prekvapiť, priniesť skvelý a vyvážený zážitok zmyslov a chutí. Kombinujeme obľúbené prísady ako kokos, čokoládu, karamel, ovocie s netradičnými slanými, či zemitými tónmi.

Ďalšie tajomstvo potom tkvie v príprave a technológiách. Pečená zmrzlina bez smotany napríklad umožní vyniknúť čistej chuti hlavnej zložky - v prípade dezertu "Dračie vajce" je to passion fruit. Vďaka tekutému dusíku si môžu hostia užiť aj dymovú šou v rovnakom dezerte, alebo krásny tvar dezertu “Malina”.

 

Čo má pastry chef na svojej práci najradšej?

Všetko je cool :) Každý deň môžem na niečom pracovať, kreatíva je tu neobmedzená. A reakcie hostí, keď dostanú dezert, alebo doň zaboria lyžičku a ochutnajú, sú to hlavné.


Ako správne jesť dezert?

Každý dezert je najlepší vtedy, keď sa na lyžičku naberie zo všetkých vrstiev naraz. Vtedy zahrajú všetky premyslené chute a kombinácie. Ak chce hosť ochutnať jednotlivé časti dezertu, samozrejme, môže - ale po ochutnaní už naozaj odporúčame naberať na lyžičku všetko naraz :))

kokosový mousse

Ako Katka zmenila kuchyňu v Anglicku…

“Dezerty, to je pre mňa splnený sen. Napriek tomu, že som vyštudovala niečo úplne iné, vždy ma to ťahalo do kuchyne a najmä k dezertom. Hlavnú prax som získala v Anglicku, kde však bola kuchyňa postavená najmä na mrazených dezertoch. S tým som sa nevedela zmieriť a tak som im to zmenila :) a kuchyňu v daných prevádzkach som zmenila na domáce produkty. Riešila som viacero vecí naraz, okrem dezertov napríklad aj raňajkovú sekciu, či predjedlá. Nuž a potom na Slovensku vzniklo Fou Zoo a to bol pre mňa dôvod vrátiť sa naspäť. Bolo otvorené približne rok, keď sme sa dohodli na spolupráci.”

 

Dezert na počkanie

To, že je u nás Katka, je úžasné. Nič pre ňu nie je nemožné. Dezert vytvorí doslova na počkanie. Je tu hosť, ktorý si nevie vybrať, na čo má chuť? Dostane dezert na mieru. Oslavujeme Medzinárodný deň žien? Každá dáma dostane špeciálny rakytníkový mochi. Chceme niečo s matcha? Do troch hodín máme dve úplne odlišné verzie dezertov.

Limitované edície, netradičné chute, nové možnosti. A špičková kvalita. O to všetko sa vo Fou Zoo stará Katarína Šarmírová. A pridáva k tomu ako bonus srdečný úsmev a nikdy nekončiacu energiu.


dezert Malina

Príďte ochutnať Fou Zoo dezerty. Tešíme sa na Vás a na Vašu návštevu :)


späť na odporúčania

Copyrights © 2010 FOUZOO
+ with love by milk